Om böckerna

Information om böckerna med Fiskegänget

Böckerna om fiskegänget är fristående, det gör att att du kan läsa dem i den ordning du själv vill. Huvudpersonerna Sigge, Jasmina, Jens, Mange och den gamla sjömannen Kalle är med i alla böckerna. Böckerna är illustrerade med fotografier från platser ur handlingen, som utspelar sig kring Skälderviken i nordvästra Skåne. I Stormen och Legenden om Guldgäddan finns även korta faktatexter i slutet av boken, där du kan läsa mer om tumlare och om byn som försvann under vattnet. 

Du kan köpa böckerna med Fiskegänget både som tryckta böcker och som e-böcker i din lokala bokhandel eller från olika internetbutiker, t ex via Adlibris eller Bokus. Finns de inte i sortimentet så kan bokhandeln beställa böckerna genom Bokinfo. Bibliotek kan beställa Fiskegänget-böcker via BTJ. Är du bokhandlare och vill beställa böckerna med Fiskegänget till din butik? Beställ genom Bokinfo och böckerna levereras till din butik via Förlagssystem. För klassuppsättningar och bokpaket till skolor, föreningar och företag kontakta förlaget på hej@fiskeganget.se.

Butiker som säljer böckerna: Adlibris, Bjäre Bokhandel (Köpmansgatan 12, Båstad), Bokus, Booky.fi, CDON, 
Hjertmans båttillbehör, Höganäs Bokhandel & Cappuccino (Köpmansgatan 13, Höganäs), Killbergs Bokhandel Akademibokhandeln (Storgatan 56, Ängelholm), Naturum Kullaberg (Italienska vägen, Mölle), Settern, Torekov Turistbyrå (Hamnplan, Torekov). 

Böckerna med Fiskegänget kan du även låna på flera av landets bibliotek. Tack till Myndigheten för tillgängliga medier som gjort böckerna tillgängliga även för dig som har någon slags läsnedsättning. Vill du läsa eller lyssna boken på detta sätt, kontaktar du ditt lokala bibliotek för att få inloggningsuppgifter till Legimus digitala katalog.

Böckerna om Fiskegänget är utgivna av Jollymedia ab. 
Kontakt (Skrivarverkstad, tema- och friluftsdag för skola årskurs 4-6, pressbilder och övriga frågor): hej@fiskeganget.se
Copyright ©: Jollymedia ab


Om böckerna9789198308822gif

Legenden om Guldgäddan

Fiskegänget från Skälderviken är tillbaka med ett nytt spännande äventyr. Den här gången är det en enorm gädda som gömmer sig i det mörka vattnet, där det en gång låg en liten by. Guldgäddan är inte bara stor och listig, den bär också på en familjehemlighet. Fiskegänget bestämmer sig för att fånga gäddan, men de är inte ensamma. Kalle Fiskares son Douglas, nyss hemkommen från Australien, är beredd att satsa allt för att lyckas. Legenden om Guldgäddan handlar om vänskap och om vänskap som sätts på prov. Budskapet är tydligt: Att ha vänner är guld värt. Särskilt när det händer mystiska och skrämmande saker. Boken är den tredje fristående äventyrsboken med Fiskegänget (2017).

Recension

"Boken är en tämligen spännande skildring av ett fiskeäventyr som jag tror kan fånga sin målgrupp. Det finns ett underskott av böcker som beskriver ungdomars liv på landsbygden så Legenden om Guldgäddan är ett välkommet bidrag till denna genre."

Utdrag ur recension av Ulf Tegnander/BTJ.
BTJ-häftet nr 15, 2017.Stormen

Fiskegänget har samlats för att få en båt i ordning inför sommaren och årets stora fisketävling. Ute på Öresund kämpar fiskarna Preben och Styrbjörn för att rädda tumlarkalven Ally som råkat fastna i ett av deras nät. Naturens krafter står i centrum när vi för andra gången möter Kalle Fiskare och det unga fiskegänget från Skälderviken. Det är en alldeles ovanlig vecka i april: en kamp mot vågorna och skumma typer som försöker lägga beslag på högsta vinsten med inte helt schyssta metoder. Stormen är den andra fristående boken med Fiskegänget (2016).

Recension

"Stormen är en trivsamt berättad och lättläst historia med drag av Enid Blytons Fem-böcker. Boken är illustrerad med svartvita fotografier med motiv från Skälderviken."

Utdrag ur recension av Magnus Öhrn/BTJ.
BTJ-häftet nr 13, 2016.Jakten på båttjuvarna

Fiskegänget & Jakten på båttjuvarna är första boken med Fiskegänget och handlingen utspelar sig i den lilla småbåtshamnen i nordvästra Skåne. Flera båtmotorer har försvunnit från hamnen och snart är Sigge och hans kompisar i Fiskegänget mitt uppe i den spännande jakten på båttjuvarna. Det blir ett sommarlov fullt med äventyr och fiskeupplevelser i den vackra miljön i Skälderviken (2015).

Recension

"Jakten på båttjuvarna är en godmodig historia om tjuvjakt, men präglas också av en stor kärlek till fiske. Den passar nog extra bra till friluftsintresserade barn."

Utdrag ur recension av Martin Jonols/BTJ.
BTJ-häftet nr 11, 2015.